Korsbæk-trioen

KONCERTER

En koncert med Korsbæktrioen er en lyttevenlig og sprudlende oplevelse. Vi giver publikum en oplevelse af, at klassisk musik ikke er svært at lytte til. Vi spiller både de kendte klassikere, indfører publikum i “Palm Court” traditionen og krydrer det hele med vores egne arrangementer af populær-musikkens evergreens.

Undervejs fortæller får I selvfølgelig nogle små anekdoter og historier om musikken og komponisterne bag.

MATADOR BOGCAFÉ

Nyd musikken fra tv-serien og få serveret et Matadormix af de romaner, der bliver læst i Matador. 

Tidsånden i Matador er aktuel som aldrig før i et Europa under forandring. Matador spejler temaer fra vores nutid i 1930ernes Danmark. Musikken og litteraturen afspejler den udvikling personerne gennemgår i serien. 

Vi husker alle musikken, men der er ingen tvivl om, at litteraturen også spiller en vigtig rolle i Lise Nørgaards og Erik Ballings folkekære danmarkskrønike. Med vores Korsbæk-bogcafé går vi et spadestik dybere i serien og spørger: Hvem læser hvad i Matador? Hvorfor stivner Ellen, da hun læser digtsamlingen fra Ulrik? Og hvad er det Herbert skriver om, når han sidder i Agnes’ og Rødes lille stue? 

Litteraturen er et vigtigt pejlemærke for tidsånden og et fingerpeg til personernes udvikling i serien. For bøger er der nemlig flere af, end man lige ser i første omgang. Hver bog har en betydning for den person, der læser den, eller antyder, hvordan personen vil udvikle sig. 

Fortællerduoen Ove Rasmussen og Tine Eggertsen, har derfor læst med over skulderen på Fru Skjern og smugkigget i bogstakkene på Doktor Hansens natbord og kan løfte sløret for nogle af de mange hentydninger og symboler, der er gemt i fortællingerne om de Korsbækboere, vi kender som var de vores familie.

Korsbæk-trioen spiller de kendte melodier fra Matador. Ikke kun Bent Fabricius-Bjerre’s tema, men også alt det andet musik, som serien er fyldt med: I radioen på jernbanerestauranten, til husmoderforeningens basar, og på grammofon, når Iben holder fest. Og så er vi jo en trio, bestående af violin, cello og klaver – nøjagtigt lige som Kresten, Doktor Hansen og Elisabeth Friis.

Matador bogcafeen har været afholdt i alt ca. 20 gange på biblioteker, forsamlingshuse og haller i hele landet.

Korsbæk-trioen
Korsbæk-trioen

RECEPTION / FEST

Må man tale sammen og more sig, mens Korsbæk-trioen spiller? Ja! Og drikke champagne, og spise pindemadder. Vi spiller gerne til firma-receptioner, privatfester, bryllupper med mere.

Olga og Johanne medbringer naturligvis selv deres violin og cello, men Martins flygel kan ikke være i bilen. Med vores klassiske baggrund foretrækker vi et rigtig akustisk klaver/flygel, men med vores erklærede ønske om at være en populær “palm court trio” er vi godt klar over, at Korsbæk-trioen har interesse en masse steder, hvor der ikke er adgang til et klaver. I disse tilfælde medbringer Martin et digitalt klaver.

Vi kan spille selv store rum/sale op uden nogen form for elektrisk forstærkning, men hvis vi spiller i meget store sale/haller eller udendørs kan vi sætte mikrofoner på instrumenterne og spille ud over et lydanlæg – enten et, som vi selv medbringer eller et som allerede findes på stedet.